Custom Search

Monday, July 13, 2009

kenapa tidak... politik dalam masjid.

hmmmm..... kenapa di negara kita... kita tidak boleh berpolitik didalam masjid.....
aku kadang2 terpikir.... kalau kite borpolitik kat masjid... tentu ramai yang pergi masjid....

pastu bile time solat, brenti la kejap... lagi la ramai solat jemaah... kan3....
tp, x tahu la kenape tidak boleh berpolitik kat masjid.... padahal.. itu mungkin 1 lg care untuk menarik minat org ke masjid... mungkin juga menarik minat org2 muda ke masjid...

macam aku ni pun... dah jarang pergi ke surau.. wahaha....

tp itu la... x tahu la mungkin ade keburukan pade sesetengah org kot...
ade yang x jejak kaki ke masjid sgt ke... macam aku ni ni... haha.. x tahu la....

haaaa... ape pendapat korang plak... :)
saje2 nak tahu.... bukan nak berpolitik ye... haha...

3 comments:

LiLacFlA said...

pada pandangan aku...

1. akan dikatakan menghina masjid. mesti dibantah sebab masjid tempat ibadah, bukan berpolitik. zaman nabi dulu masjid tempat belajar, beribadat, berniaga, bertukar fikian dsb..

2.orang malas nak ke masjid. hahaha

3. kalau berpolitik di masjid nanti tak buleh kutuk mengutuk

err aku x layak mengundi lagi

HeatCkeer said...

same r... aku pun x leh ngundi gak.. haha...

hmmm... betul jgk tu... tp kan... kate tempat bertukar2 fikiran... haaa...

lagi la kat situ x leh kutuk2... bgs r buat kat situ... ni.. yg tu kutuk yg ni.... yg ni kutuk yg tu.. x abih2... haha... :) camne tu...

shazclan said...

azim...

sebenarnya...politik kat masjid boleh dan memang tak salah pown....

sebab ape aku kate camtue...sebabnya...zaman rasulullah dulu...masjid adalah pusat...pusat kat sini bermaksud tempat untuk semua orang melakukan urusan, tak semestinya beribadat sahaja...ramai orang yang turut berniaga...

tue fungsi masjid yang sebenarnya...lagi satu...kalau ko ade lagi la buku teks pendidikan islam form 3...terang-terang die tulis kat situ dibenarkan berpolitik di masjid...

dan ko taw2 jer la Malaysia nie macammane...hahaha....hudud pown tak boleh...terang2 kate sape yang ubah hukum agama akan dapat balasan...relaks jer orang 'besar' dalam malaysia nie tak buat...makin diorunk perli ade la...

manusia memang camnie...