Custom Search

Wednesday, July 15, 2009

aku dah biase hidup susah...........

aku dah biase hidup susah... sbb tu kalau org tanye... x penat ke jalan jauh2...
aku jawab la... biase la tu... kelas kul 8.. kul 7.30 dah pegi.... tu kire senaman ape.. haha...

x letih????... aku pun jawab lagi.... oloh... kalau dah hari2 gtu... x rase letih dah... tgk pemandangan pun best... ok la... tp hakikat sbenornye letih jgk r.. balik kelas tgh panas.. sampai nak cakap ngan org pun xde mood dah...

dulu mase kat cfs... budak2 yang sebilik ngan aku tahu la ape yg aku makan ntuk makan malam kot...haaa.... balik umah je.. org pun kate.. ish, kenape makin kurus ni...
tp best pe.... hidup camtu r result best sket tu.... hehe..


mase kecik2 dulu.. aku tgk je sambil telan air liur bile lalu depan kfc.... bukan snang nak makan tu... bile dpt makan.... hahaha.... dunia ini aku yg punya....
same la kalau dpt beli mainan ke.. coklat ke... best2...


mungkin sbb hidup camtu la byk mengajar aku erti hidup..... byk melahirkan rasa kesian aku pada org2 susah...mungkin sbb aku pernah mengalaminya... hmmm.... mungkin sape2 yang x berperikemanusiaan tu patut cube2 la hidup susah....



tp sbenornye x la teruk pun hidup aku... walaupun x senang sgt... saje je aku tulis cam susah sgt2... dah nak buat cite kat blog ni kan...
alhamdulillah r skarang... org kate x de la sampai kais pagi makan pg kan3....
citernyer, aku mase kecik dulu dpt kire dpt je ape yang aku nak.. manje la kirenye..... atuk aku mninggal... semuenye brubah.... sampailah tahap ayah aku hampir muflis..... tp skarang dah ok sket... hehe...


haha.... mak aku cakap nak bg gune kete.. aku kate nak bwk kete kat luar kawasan uia... haha..
terus x jadi dah.. sbb kete yang ade tu pun dah lame.. haha... anak mak jgk la adik bradik aku ni.... nak bg bwk motor... aku kate.. dari bwk motor buruk tu... baik la aku jln.... adesss.... memilih betul kan3....


yang pasti... aku suke jalan.... tp bukan time tgh hari r... panas weh time tu.... walaupun bile balik tu rase amat penat.. tp puas r bile time jalan dpt jumpe kawan2... aweks2 yg cun... wahahaha.. kantoi....



p.s---
cerite ini ditambah-tambah untuk memberikan efek yang lebih drastik kepada jalan cerite dengan harapan orang kan klik iklan yang akan muncul kat atas.. bawah dan tepi.... haha....
hampir semue jalan cerite dikarang berdasarkan pemerhatian dan imiginasi... tidak berkaitan dgn yg hidup atau pun yang meninggal dunia.....

selamat membaca..........

the end

6 comments:

shazclan said...

kita tak digalakkan hidup susah la azim...

kite digalakkan untuk hidup bersederhana...

kalau kite hidup susah...kita dah susahkan orang lain...

kalau kite hidup sederhana...kite boleh bantu yang susah.....mane ko nak???hehe

Anonymous said...

Aik,ni mcm post tagih simpati org je nie

aleeya said...

shaye pun jalan kaki tau kamoo

HeatCkeer said...

wahaha.. mmg pun... tu nak suh klik iklan byk2 r ni.... hahahha... :)

tgk duit x naik2 pun... haha...

kan dah kate aku suke jalan... hehe.. :)

HeatCkeer said...

aleeya.. haa. kamu pun jln.. jom jln same2.. haha....

aleeya said...

kamoo duk mahallah mane?saye kat safiyah..hs student