Custom Search

Sunday, November 22, 2009

fuyoo..... balik ganu....

aku dah balik..... Alhamdulillah...

selepas beberapa bulan tidak menjenguk Terengganu..
akhirnya aku pulang....

tp, sbelum sampai...
aku sempat kembara ke beberapa tempat..
mendengar ceramah mengingati kematian...
juga harungi beberapa cabaran.... haha...

ceritanya bermula...

17.11.2009

hari terakhir examku....
aku hampir terlewat ke tempat exam... cac foyer 3..
ntah.. relaks sgt la kononnyer....
pukul 8.40 baru nak kuor bilik... Adesss...
tp, hari tu nasib baik tak hujan...
aku jalan macam biase la...
tak nak la laju-laju sangat..
takot peluh dalam dewan exam....

tengah baik control jalan tu... tengok jam...... jeng3....
dah pukul brape ntah.. tapi kompem agak lewat r....
ape lagi..... pecutla jalannye.. haha...

Cepat2..... dah lambat ni... aku bermonolog...
biase la.. jalan sorang2 kan...
hah.... tengah jalan tu... aku ternampak la negro yang 1 kelas ngan aku...
sempat lagi lagi die masuk library antor buku...
memang tenang betul la tu.. haha...

sampai kat cac..
aku pun terikut la sorang sis ni....
macam budak kelas aku....
rupe2nyer bukan....
aku time tu dah x ingat jalan dah kat mane tempat exam....
jadi dengan bestnyer...
aku pun tawaf la cac tu...
dengan tawaf yang hampir lengkap.... adesss..
penat2...

sampai2... tengok org dah masuk dah seme....
haha...
aku pun masuk tu control2 la jgk.... haha...
dan.. bermula lah exam calculus aku yang susah itu...
adess.... dessss...... dessss....
itu la.. orang suruh study tido.....
hmmmmmmmmm...........


19.11.2009

haaa....

ari ni aku g shah alam....
tinggal la si ajie tu sorang2 dalam bilik....
tak tahu la macam mane keadaan die skarang.... haha...

aku rancang nak pegi pukul 1...
tp..... pejabat pulak lunch....
jadi.. tergendalah rancangan aku...
haishh....

ari tu... rancangnyer nak jumpe kawan aku...
sya.. pukul 6 lebih...
jadi dalam masa yang terluang itu...
aku pun lepak la kat bilik sidiq..
kat mahalah sidiq jua....
haha....

duk lepak tengok citer org jepun buat lawak..... haha...
ape la diorang... ish3...
tp, memang klakor la jgk.... :)

hah... abih tu... aku pun pegila shah alam...
sampai2 pukul 5...
adesss.... penat3.....
tp, malangnyer.. x jumpe jugak sya...
pastu ingat nak jumpe esk... x jadi jugak.....
sedeh la.. datang jauh2 x jumpe...
tp, bestnyer aku dpt pegi kat adik aku je r...
pasni dah x pegi dah la shah alam ni.... hahaha....
tp solat jumaat kat masjid sane best...
selepas berbulan2 aku solat kat uia...
akhirnyer aku dapat dengar
khutbah bahasa melayu skali ngan doa semasa selang 2 khutbah tu..
haha....


22.11.2009

aku dalam perjalan pulang ke terengganu...
naik kete..
sbb mak ayah datang amek barang adik aku....
nak tumpang org lain balik awal2..
xde org nak tumpangkan.. haha...
nak naik bas bazir je....

tp, yang ni agak mencabar....
dengan hujan lebatnyer...
jalan naik air...
yang paling teruk..
jalan berlubang.... adesss.....
jgn rosak dah la kete tu..
xde duit dah nak cari lain...
ish3.....


hmmmm...
aku x tahu la.. lepas raye haji ni...
aku nak balik johor ke x....
ntah la... spupu2 aku khatan...
mak cik aku ajak balik...
tp gtu la....
hahaha


---sekarang aku ade kat terengganu... hujan je sini...
tp best la.. sbb x la panas sgt..
nak tido pun sedap.. haha...
yang x bestnyer basah la.....

tunggu kawan2 aku balik.... nak main hujan same2.... weeee....... :)

8 comments:

pija said...

adess...
adesss....
adesss..des..des.des.des
adesss...hmmmmmmmm.......
hmmmmmmmm......
ades des des...........
cam haram

HeatCkeer said...

huh......
ade lagi die ni... ish3....
macam afiq.... xpun rumate2 aku je ni..... hmmm...
tp macam duk kat pantai timur......
kat kelantan.......

hakimi said...

dlm post terbaru saudara terdapat 5x penggunaan 'adess'

2x penggunaan dess..

PutraRocker said...

we were warned...o_O

HeatCkeer said...

yes... we were warned... haha.... :)

lepas ni nak letak byk lagi adesss.... biar org kire dari mule sampai abih... haha... :)

Mira said...

ko mmg mamat adess la azim.hahaha

HeatCkeer said...

uip mira-mira.... haha...
ntoh la si pija.. suke sgt mengire mende gtu... haha... :)

Anonymous said...

adess...
ape la mung ni zim
adess jer kerja